Pretraži u novostima

Don Benito Giorgetta gost u emisiji 'Sretni gradovi: Rim'

- Kategorija : Novosti

U popularnoj dokumentarno-putopisnoj seriji "Sretni gradovi", koja se emitira na HRT-u, posebnu pažnju privukla je epizoda posvećena Rimu, jednom od šest gradova koje istražuje autorica serijala, novinarka i scenaristica Martina Validžić. Ova serija, koja se bavi istraživanjem kvalitete života i sreće u različitim urbanim sredinama, vodi gledatelje kroz Kopenhagen, Reykjavik, Beč, Ljubljanu, Lisabon i Rim, pokušavajući otkriti što čini njihove stanovnike zadovoljnima i sretnima.


U epizodi posvećenoj Rimu, kratko je gostovao i don Benito Giorgetta, poznat po svom radu na području vjere i pastorala te koautor knjige Prijeđimo prijeko, u kojoj razgovara s bivšim mafijašem koji je postao suradnik pravosuđa i otkrio istinsku vjeru u Krista. Tijekom emisije don Benito je podijelio svoja razmišljanja o pojavi dekristijanizacije i sekularizacije, spomenuvši također fenomen mafijaške religioznosti, o čemu ima govora i u knjizi koju je napisao zajedno s bivšim mafijašem.

Don Benito dao je 2023. godine intervju za Kanu, kršćansku obiteljsku reviju, u kojem je govorio o sličnim temama, kao i o knjizi, naravno, te o svojem prijateljevanju s bivšim mafijašem Luigijem i papom Franjom.

Don Benito Giorgetta moliški je Hrvat, rođen je 16. veljače 1955. godine u Montemitru. Novinar je, publicist i autor desetak knjiga, a prijateljuje s papom Franjom koji je napisao predgovor za knjigu "Prijeđimo prijeko".

Podjeli sadržaj