Pretraži u novostima

Halo, Bože… Čujemo li se? Nova vrijedna knjiga odgovora o vjeri za djecu

- Kategorija : Novosti

Kršćanska sadašnjost objavila je novu vrijednu knjigu za djecu,  Halo, Bože… Čujemo li se? talijanskih autora Luigija Guglielmonija i Fausta Negrija. Knjiga je to koja je, poput svojevrsne „enciklopedije vjere“, namijenjena djeci od devet godina naviše, a zasigurno može biti od koristi i starijima, osobito vjeroučiteljima i ostalima u katehetskom radu s djecom zbog niza zanimljivih tumačenja, priča i jasnih referentnih točaka za rast u vjeri. Knjigu Halo, Bože… Čujemo li se? treba „konzumirati“ umjereno, ističu sami autori. Ona sadržava 122 važna pitanja, koja su katkada rubna, a uvijek dobra i zanimljiva, i isto tako važne odgovore. Einstein, genij čovječanstva, rekao je da je važno ne prestati postavljati pitanja; da radoznalost ima svoje dobre razloge za postojanje; da je dovoljno pokušati razumjeti misterij koji je svakodnevno prisutan oko nas i u nama. Za onoga tko je sve shvatio, sve je završeno. Pitanja su, s druge strane, poput trešanja: životu daju bolji okus i, kad pojedemo jednu, želimo pojesti još jednu. Uobičajeno je da djeca preispituju ono što su naučila u djetinjstvu. Ova knjiga donosi vrijedne odgovore na pitanja kroz promišljanja, slike, Božje zapovijedi i ponajprije priče. Da, jer kako kaže pisac Elie Wiesel, Židov koji je preživio njemačke koncentracijske logore: „Bog je stvorio ljude jer voli priče...“

Neka od pitanja koja se tumače u ovoj knjizi su, primjerice: Kako znati postoji li Bog uistinu?, Je li zaista došlo do sveopćega potopa?, Zašto muslimani govore o 'svetome ratu'? Može li se vjerovati u Boga i onda ubijati ljude?, Postoje li NLO-i? Bi li bio problem za našu vjeru otkriće drugih živih bića na drugim planetima?,  Je li Golijat bio 'nasilnik'?, Znamo li točan nadnevak Isusova rođenja?, Nije li bolje umjesto duge molitve činiti dobra djela?, Trebam li vjerovati horoskopu? Ja sam vodenjak, Je li Isus imao braće?, Zašto postoje djeca s invaliditetom?, Postoji li vrag?, Zašto je 666 broj đavla?, Hoće li nam biti dosadno u raju?... Teško je izdvojiti samo neka zanimljiva pitanja na koja su dani odgovori u ovoj sjajnoj knjizi koja će zaintrigirati i djecu i odrasle koji u odgovorima mogu pronaći nadahnuće za približavanje vjere djeci.

Autori u zaključku knjige ističu, među ostalim: „Gospodin nije izabrao nijedan drugi vrt osim tvojega srca! To ne uklanja želju za postavljanjem pitanja, 10 ili 100 ili 1000, jer dok katkad plovimo mirnim morem, a katkad našim uzburkanim postojanjem, sam život je taj koji nas ispituje. Ali veliki dah nosi nas naprijed, daje čisti zrak našim plućima, kisik našemu umu i vodi nas prema blistavoj budućnosti!“ zaključuju.

Knjigu Halo, Bože… Čujemo li se? potražite u knjižarama ili web knjižari Kršćanske sadašnjosti.

Podjeli sadržaj