Pretraži u novostima

Ponovno dostupno u Kršćanskoj sadašnjosti: „Bog u metrou“

- Kategorija : Novosti

„Knjiga, to je pomalo kao pecanje: iznenađenje se katkad dogodi na kraju. Kao kad, recimo, putujemo metroom.“

Knjiga Bog u metrou autora Gilberta Le Mouëla na humorističan način, u obliku pjesme, opisuje Božje putovanje pariškim metroom. Na tom putovanju prikazano je kako Bog reagira na događaje normalne i uobičajene za vožnju metroom. Bog je preko svojih „specijalnih službi“ saznao što se sve zbiva na Zemlji, što se sve samo u jednome tjednu zbilo, na primjer, u pariškome metrou, pa je odlučio spustiti se na Zemlju kako bi sam izvidio situaciju. Pri odlasku je svetome Petru rekao: „Neka se nitko ne uznemirava. Odlazim na vikend. Za moje odsutnosti snađi se kako najbolje znaš!“ I Bog je tako potajno putovao u drugorazrednom vlaku i promatrao ljude u njihovim svakodnevnim aktivnostima.


Le Mouël opisuje razne susrete Boga s ljudima, u njegovu ljudskome obliku te u njihovim svakodnevnim brigama, ljubavima, radostima, naporima… Nadahnut mnogim biblijskim crtama Boga, autor ga svugdje „gura“, upliće među ljude čineći ga tako ljudskim, a istodobno tako božanskim. 

Spontano djeluje među mnoštvom, komunicira s brojnima, a imena onih koji su mu učinili kakvo dobro, ne znajući da je Bog, zapisuje u svoj notes da im određeno vrijeme stostruko vrati. Razne scene i muke kojima je svjedočio podsjećaju ga na one vlastite koje je proživio, a boraveći na Zemlji, vidio je suze i patnje, naslutio muke i tjeskobe, ali i tihe radosti i skromne sreće. 

Četrnaest „stanica“ ove knjige povezat će vas sa živućim Bogom među nama i u nama, a sve to, u konačnici, obavijeno velikom tajnom koju ćemo spoznati u vječnosti: „Davati onaj dio sebe koji je drugima potreban da bismo bili zajedno sretni, svi zajedno uvijek.“

Ponovno dostupnu knjigu Bog u metrou Gilberta Le Mouëla potražite u knjižarama Kršćanske sadašnjosti ili u web knjižari na www.ks.hr.

Podjeli sadržaj