Kana, kršćanska obiteljska revija, srpanj/kolovoz 2024.

Autori:

2,00 €
s PDV-om
Težina: 0.10 kg

Kanin ljetni dvobroj za srpanj i kolovoz donosi bogat sadržaj, prema riječima urednice Maje Petranović, „u želji da zajedno s ljetom donese blagotvorni odmor i bezbrižne trenutke koji otvaraju prostor za ono u čemu nas tijekom godine obveze ograničavaju, da zavirimo dublje, da svratimo pogled onkraj, da osjetimo više, da stvaramo…“

U Pitanju sadašnjega trenutka Josip Grbac piše pod naslovom Neopravdani strah od „desnice“ osvrćući se na parlamentarne i europske izbore. Ante Jerković u rubrici Samo pet stvari ističe pet činjenica koje treba imati na umu kada je riječ o sportu: svatko ima pravo na pogrešku; ponekad se pobjeđuje, a ponekad gubi; katkada je presudna „sreća“; važno je poštivati suparnika i pokazivati emocije. Na temu sporta nadovezuje se i Tomislav Matić pišući o Olimpijskim igrama u staroj Grčkoj, kao i Zvonko Franc u ulozi „hrvatskog izbornika br. 3 750 345“. 

Naslovni tekst (Ne)podnošljiva lakoća postojanja piše Sani Gilja, a Lana Ciboci Perša upozorava na povećano vrijeme koje djeca provode pred ekranima tijekom ljetnoga odmora: „Jedan je od učinkovitih načina kako djecu maknuti od ekrana poticanje na čitanje knjiga. Posebno zanimljive mogu biti teme iz područja medija, što može dodatno privući njihovu pozornost.“  Slavica Dodig pak u rubrici Zlatno doba  piše pod naslovom Radost i mir Gospodnji neka budu s vama!

Tomislav Kasić razgovarao je s Aldom Sinkovićem dotičući se početaka njegove novinarske karijere te dugogodišnjeg boravka u Vatikanu kao urednik na Radiju Vatikan. Govorio je o promjenama koje uočava u odnosu Crkve i medija, kao i o tome zašto mu je upravo papa Franjo najdraži od svih papa. 

Razgovor s dr. sc. Nenadom Polgarom vodila je Maja Petranović, i to o ulozi teologa u društvu, pri čemu je prof. Polgar istaknuo: „Specifičnost uloge teologa/teologinje jest postojanost, ili čak ukorijenjenost, na raskrižju triju različitih konteksta – crkvenog, znanstvenog i društvenog.“

1004598
0350-7823
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Klamano
2024.
20,8 x 27,5 cm; 68 str.
Časopisi