• Novo

Što je Isus jeo?

Autori:

Slavica Dodig
15,00 €
s PDV-om
Težina: 0.24 kg

Ova knjiga Što je Isus jeo? vraća čitatelja u biblijske prostore i vremena skromnog načina života, kada je zajedničko blagovanje članova obitelji, rodbine, radnika u kući i putnika namjernika bilo uobičajeno i kada su jela koja su se našla na stolu bila jednostavna, spravljena od autohtonih namirnica.

Zadnje poglavlje knjige donosi Malu biblijsku kuharicu s receptima obroka uglavnom pripremljenih od namirnica koje su, uz poneki izuzetak, poznavali ljudi biblijskih vremena.

Neki će se možda prisjetiti kako su ne tako davno i kod nas obroci bili jednostavniji nego danas, da su vrata za nenajavljena gosta uvijek bila otvorena. Zajednička blagovanja, osobito nedjeljom i blagdanima, bila su prilika za razgovor o dnevnim događanjima, običajima, odgojnim savjetima i vjerskim vrednotama.

Ova je knjiga nastala iz želje da se očima laika, a ne teologa, iščitaju one Isusove poruke iz blagovališta koje je nekoć davno izravno prenosio svojim sustolnicima, a današnjem ih čovjeku ostavlja posredno, preko biblijskih tekstova i uz pomoć egzegeta, koji te tekstove čitaju i tumače očima vjere.

Slavica Dodig gotovo je cijeli radni vijek, kao specijalistica medicinske biokemije i laboratorijske medicine, bila šefica Odjela za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu. Na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stekla je doktorat znanosti i znanstveno-nastavno zvanje naslovne izvanredne profesorice.

Studirala je na Institutu za teološku kulturu laika Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autorica je ili koautorica pet sveučilišnih udžbenika, nekoliko priručnika te više od 140 znanstvenih i stručnih radova.

U Kršćanskoj sadašnjosti od iste su autorice dosad objavljeni sljedeći naslovi: Biblijska imena, Djeca i mladi u Bibliji, U potrazi za osmišljenom starošću.

9104710
978-953-111918-4
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki, klapne
2024.
14 x 21 cm; 159 str
Izvan nizova

Možda će Vam se i ovo svidjeti